Pris opdatering 1-1-2020. Tilmeld dig for at få adgang til prisoplysninger (tilgængelig efter login)

Direct order

Køb af diamanter

Førende diamantleverandør til både den lille juveler samt større virksomheder.

 • Diberget den pålidelige leverandør af diamanter til utallige guldsmede og juvelere siden 1980.
 • Vi fokuserer på business to business og sælger ingen diamanter til private kunder.
 • Hos Diberget kan du indkøbe både løse diamanter (uden certifikat) samt diamanter med certifikat (GIA, HRD, IGI, EGL).
 • Unikt: Vi tilbyder certificerede diamanter fra 0,08 ct ! Besøg vores online database

Diamanterne uden certifikat kan købes i slibeformerne Brilant og Prinsesse, andre slibeformer hører ikke til vores sortiment.

Prislister uden certifikat Prislister med certifikat

B2B Køb af diamanter med certifikat

Certificering af en diamant finder sted ifølge en internationalt fastlagt norm. Denne norm fastlægger detaljeret de krav, der stilles til et laboratorium, før at dette må udstede et officielt certifikat. De laboratorier, som Diberget samarbejder med er:

GIA certificerede diamanter

Prisliste GIAGIAer det mest kendte forskningsinstitut for diamanter og ædelstene i verden. Det blev oprettet i 1931 og har siden da øget vores viden om diamanter kraftigt.

HRD certificerede diamanter

Prisliste HRDHRD wblev oprettet i Antwerpen i 1976. Det er en troværdig partner i certificering af diamanter. Som følge af den objektive fremgangsmåde, er resultaterne meget pålidelige.

IGI certificerede diamanter

Prisliste IGI IGI er det største uafhængige gemmologiske laboratorium i verden. Udover certificering beskæftiger det sig også med uddannelsen af nye inspektører.

Køb af ikke certificerede diamanter

Se vores priser her ved køb af ikke certificerede (uden certifikation) diamanter
Kvalitativt er er ingen forskel mellem certificerede og ikke certificerede diamanter. Et certifikat gør ikke en diamant smukkere eller ‘bedre’. Ikke certificerede diamanter er ikke bedømt på karat, renhed eller farve af et laboratorium. Herved er der ingen absolut sikkerhed for diamantens kvalitet. Til gengæld er prisen på en ikke certificeret diamant meget lavere end prisen på en certificeret diamant. Der har nemlig ikke været nogen omkostninger ved at lade diamanten bedømme.

Prisliste uden certifikat
De ikke certificerede diamanter findes i en brillant- og en prinsesseslibning. Ved at slibe diamanten på en bestemt måde, får den en glans og farvespil, og får stenen til at funkle ekstra meget. Brillant og Prinsesse er to slibtyper.

Brillantslibet øger diamantens lysrefleksion. En brillant har en cirkulær rondist med en tavle øverst (stor flad facette) og mindst 32 facetter i kronen. Den nederste del (pavillonen) har mindst 24 facetter og kuletten (det yderste punkt). En brillant skal være slebet på en sådan måde at de tre- og firkantede facetter reflekterer det lys, der falder ind igennem tavlen. Herved sker en dobbeltbrydning der er unik for hver ædelsten.

 
 

Prinsesseslib er en meget populær måde at slibe diamanter på. Normalt funkler de mest i en firkant slebede diamanter ikke så meget som den runde brillant. Prinsesseslibet er netop designet til at skabe den maksimale glans i den firkantede form. Prinsesseslibet har 76 facetter der på unik vis reflekterer lyset. Herved kombinerer Prinsesseslibet den høje grad af lysrefleksion med det firkantede eller rektangulære form.

Køb af certificerede diamanter

Se vores priser her ved køb af certificerede diamanter

Hvis du køber en diamant med certifikat er denne bedømt på nogle prisafgørende faktorer, af en anerkendt laboratorium. Med et certifikat i hænde har du sikkerhed for diamantens kvalitet. Et certifikat angiver dog ikke diamantens værdi. Det er udelukkende en analyse af diamantens kvalitet og siger intet om dens værdi.

Under certificeringen bliver diamanten grundigt analyseret ved hjælp af specialiseret udstyr. På certifikatet står følgende egenskaber på diamanten anført:

 • Slibning
 • Størrelse
 • Vægt
 • Farve
 • Renhed
 • Slibkvalitet

Ved tilstedeværelsen af et certifikat er det dig muligt på et oplyst grundlag at foretage dine diamantindkøb og kan du nemt sammenligne udbudet og prisen.

Prislister med certifikat

Prisafgørende faktorer for diamanter

Bearbejdningen af rå diamanter har det formål at bryde lyset og lade stenen funkle ekstra meget. For at nå frem til en pris, efter bearbejdning, bliver diamanter bedømt på fire kriterier. Disse fire kriterier kaldes de 4 C’er:

Cut (slib)

En diamants slibning henviser til stenens interne egenskaber og slibmetode. De forskellige slibninger har deres unikke egenskaber til at bryde lyset og funkler derfor på forskellige måder. Der er virkelig mange slibningstyper, hvoraf brillant- og Prinsesseslibningerne er de mest populære.

Carat (carat)

Carat anvendes til at måle ædelstenes vægt med. Én carat er lig med 0,2 gram og bliver opdelt i 100 punkter. En diamant på 0,6 gram anføres derfor som 3 carat.

Clarity (renhed)

Diamantens renhed er unik og kan sammenlignes med et fingeraftryk fra et menneske. Denne faktor bliver påvirket af eksterne urenheder, som følge af slibeprocessen eller slid og eksterne urenheder, så som pletter eller brud. Diamantens renhed anføres med forskellige betegnelser:

 • LC - IF: ingen urenheder
 • VVS (VVS1/VVS2): meget små urenheder, der kun er at se med meget specialiseret udstyr
 • VS (VS1/VS2): meget små urenheder der kan ses med en lup
 • SI: må urenheder der nemt kan ses med en lup
 • P: urenheder der kan ses med det blotte øje og har indflydelse på diamantens brillance.

Colour (farve)

Diamantens farve har stor indflydelse på prisen. Generelt er det således at jo mindre farve en diamant har, jo større er dens værdi. Skalaen går fra D til Z, hvor D er den bedst mulige farve.

Diamanter med en vurdering D til H anses for at være hvide. Farvninger der ses relativt hyppigt, så som gul, forringer værdien. Følgende farveskema anvendes af IDC (International Diamond Council):

Vil du altid kunne se al information om vores diamanter?
Opret da en personlig profil og log ind!

Log påTilmeld dig